Haos u Hrvatskoj: Škole otkazuju nastavu, u pomoć stiže i vojska, voz zapeo u snijegu

Avaz.ba
22.02.2018 13:21

Snijeg i olujni vjetar izazvao je velike probleme u Hrvatskoj.

Veliki dio Hrvatske probudio se prekriven snijegom koji otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji i zaleđu Dalmacije.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima. HAK vozače upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme, a ako je moguće neka odgode putovanje. 

Orkanska bura prevrće kamione u Primorju, a u Delnicama i Brodu na Krupi nema nastave u školama.

Problemi nisu zaobišli ni željeznički saobraćaj, pa voz koji je u srijedu u 21.43 krenuo iz Splita prema Zagrebu još nije stigao na odredište.

Kako su javili iz MORH-a oko 11 sati, ministar odbrane Damir Krstičević donio je odluku da Hrvatska vojska pruži pomoć lokalnoj zajednici u otklanjanju posljedica snježnog nevremena.

Krstičević je danas donio odluku da se Hrvatska vojska u skladu sa svojim mogućnostima uključi u otklanjanje posljedica snježnog nevremena tamo gdje je to prema procjenama nadležnih civilnih institucija najpotrebnije.

Oružane snage Republike Hrvatske angažiraju se kako bi pomogle civilnim institucijama i građanima kad kapaciteti institucija i organizacija nadležnih za zaštitu i spašavanje ne budu dovoljni, navodi se u saopćenju iz MORH-a.

Tagovi

Hrvatska snijeg
NA VRH