KOMENTAR

Todorić: Zbog čega tolika želja da me uhvate, a sagradio sam Hrvatsku?

24sata.hr

10.4.2018

Nakon završetka ročišta na sudu u Vestminsteru, Ivica Todorić izjavio je da će sudski proces još dugo trajati.

- Ovaj sud i proces traju još dalje, dugo će trajati... Još nije red da sada to komentiram. Ovdje sam bio prije nekoliko mjeseci i svoj cilj sam ostvario. Dobio sam vrijeme da štitim svoja ljudska prava. To i činim - kazao je Todorić po izlasku iz zgrade suda pa komentirao optužbe protiv njega.

- Čujte, katastrofa, sramota, Hrvatska. Ja sam dobio odluku ŽDO-a o blokadi moje imovine, vidi se šta imam. I kažu da sam ukrao nešto. Zašto to nisu utvrdili - pita Todorić. 

Danas je u Zagrebu predstavljen nacrt nagodbe u "Agrokoru".

- Teško mi je o tome govoriti, jer ja o tome najbolje znam i onda dok ja to kažem... Dugo sam šutio, ali kad sam vidio da to ide nizbrdo, onda sam se počeo javljati. Rade katastrofu. Sramota nad sramotama. To je toliko neznanje, toliko bezočno uništavanje. Nevjerovatno da se to može događati u jednoj državi EU - rekao je Todorić.

Novinari su ga upitali hoće li dati neke dokaze za optužbe koje je protiv Martine Dalić iznio na svom blogu?

- Martina Dalić. Ona najbolje zna, stotine dokaza ima. To je žena koja se jednostavno ne može kontrolirati. Otišla je u jedan nekontrolirani prostor. To je nevjerovatno koliko Božinović mora micati iza nje i micati one njene SMS-ove. Ali, to niko ne može sakriti, to će sve izaći. Ona je u ovom trenutku sama rekla da je na čelu svega toga, mi smo je prijavili za zločinačku organizaciju i sve ćemo dokazati. Postoje državne službe i vjerovatno će odraditi svoj posao.

Misli li da će doći do procesa protiv njega u Hrvatskoj, pitali su Todorića novinari.

- Sud ne bih komentirao, a ovo drugo što se događa, sami vidite. Nevjerovatno je šta se događa. Sramota. Ono što želim reći konačno... Ono što sam danas vidio, ponovno se javlja gospodin Plenković kao što se javlja svaki dan. Posljednji put kad sam ovdje bio, veoma se uzrujao i dao izjavu da je to engleski sud i kako je to moguće i onda je ambasadora slao ovdje, koji je tražio da se obnovi moj postupak, jer je gospodin Plenković mislio da sud u Engleskoj ne radi svoj posao kako treba. Sad su uzeli najskupljeg advokata. Kolika je to želja da me uhvate. Zbog čega? Šta sam ja napravio? Sagradio sam Hrvatsku. Nisam uzeo ni kunu, oni znaju da nisam uzeo ni kunu - kazao je Todorić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.