KONGRES ŽIVOG ZIDA

Pernar pozvao na izlazak iz EU: To je uvjet bez kojeg se ne može biti slobodan

Index.hr

29.4.2018

Dok popularnost dvije najveće stranke u Hrvatskoj pada, Živi zid polako raste te je kraj ovog mjeseca završio na trećem mjestu s podrškom od 13,8 posto birača, tek 4,2 posto manje od SDP-a, kako je pokazalo istraživanje agencije IPSOS napravljeno za Dnevnik Nove TV.

Prvi put nakon osnivanja živozidaši su organizirali stranački kongres. Kongres je počeo u 16:45 sati u Lisinskom koji je prilično pun. 

S posebnim ovacijama dočekan je Ivan Pernar.

- Sanjao sam ovaj dan. Moja uloga je boriti se za svoj narod i državu, a ne da se naši građani moraju boriti u stranim zemljama za strane interese - počeo je Pernar. Prekidan je aplauzima.

- HDZ nam je devedesete govorio da ćemo biti kao Švicarska. Međutim, švicarski vojnici nisu u Afganistanu nego u Švicarskoj. U Švicarskoj godišnja vinjeta na svim autoputevima je 40 eura. Godišnja. Vi za taj novac ne možete od Zagreba do Dubrovnika i nazad - rekao je Pernar i pozvao na izlazak iz EU.

Izlazak iz EU je uvjet bez kojeg se ne može biti slobodan. Ako oni traže sluge, u Živom zidu ih neće naći - poručio je Pernar. 

- Mi želimo da Hrvatska sarađuje s brzorastućim zemljama. Kina, Indija, Rusija, Južna Afrika. Mi želimo slobodno društvo. Hrvatska je kao članica NATO-a učestvovala u invaziji na Libiju. Tamo sada ljudi žive katastrofalno - poručio je Pernar. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.