Foto: Ilustracija

Među migrantima bilo je i 15 djece

Policija uhapsila krijumčara migranata kod Donjeg Srba

Autor: Fena
01.06.2018 20:47
A
A
A

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je u petak da je hrvatska policija uhapsila osobu koja je bila u bijegu, a za koju se sumnja da je krijumčarila migrante kod Donjeg Srba. 

- Prema zadnjim informacijama s terena policija je uhapsila osobu za koju se sumnja da je krijumčar, odnosno počinitelj ovih kaznenih djela. U ovom trenutku ne mogu više reći samo da je uhapšen u Hrvatskoj i da ga je uhitila hrvatska policija - rekao je ministar Božinović. Više informacija o današnjem hapšenju nije mogao iznijeti.

Istaknuo je da policajci u srijedu nisu mogli znati da pucaju na kamion pun ljudi te da su postupali prema standardnim procedurama.

U srijedu je policija na području Donjeg Srba, nedaleko od granice s BiH, zaustavila furgon s austrijskim tablicama u kojem je krijumčar prevozio 29 migranata iz Iraka i Afganistana u Hrvatsku.

Među migrantima bilo je i 15 djece, a dvoje dvanaestogodišnjaka je u policijskom postupanju ranjeno vatrenim oružjem, nakon što vozač nije poslušao tri prethodne naredbe da zaustaviti vozilo. Stao je tek kada je zapucano, iskočio iz vozila i pobjegao.