UŽAS NA FESTIVALU

Nakon što je preminuo Amerikanac, hrvatskoj policiji tokom Ultre prijavljena i tri slučaja silovanja

Ilustracija

Slobodna Dalmacija

10.7.2018

Nakon što je splitska policija objavila kako je u splitskom KBC-u preminuo mladi Amerikanac koji je doputovao na Ultru, u policiji se doznaje kako su tokom protekla tri dana Festivala prijavljena i tri slučaja silovanja.

Kako piše "Slobodna Dalmacija", zabilježeno je da je 22-godišnja državljanka Finske bila s društvom, njih stotinjak, u jednom splitskom pabu, gdje su konzumirali alkohol u neograničenim količinama nekoliko sati. Kad su izašli iz lokala i krenuli prema Bačvicama, prišao joj je mlađi muškarac te je s njim porazgovarala, a ubrzo ga i potvrdila "kao prijatelja" na Facebooku.

Tada je on u nekom mračnom kutku obližnjeg parka na nju fizički nasrnuo želeći seks, no ona je odbila, da bi se nakon toga zadovoljio oralnim seksom, također na silu, nakon čega je ona pobjegla.

U drugom slučaju, također 22-godišnja državljanka Australije koja je došla na Ultru prijavila je da ju je u ponedjeljak ujutro, oko 4 sata, silovao njoj nepoznati muškarac.

Treći slučaj spolnog zlostavljanja zabilježen je u subotu, kada je 18-godišnja državljanka Švedske prijavila da je te večeri bila s prijateljicama u jednom splitskom noćnom klubu, gdje je popila nekoliko votki te da je tamo upoznala Norvežanina. Kad su izašli iz kluba, pozvali su taksi, no ona se, kako je kazala policiji, ne sjeća kako je završila u njegovom krevetu u unajmljenom apartmanu na području Kaštela, piše "Slobodna Dalmacija".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.