ODLUČENO

Daruvarac izlazi na slobodu u nedjelju bez mjera opreza do pravomoćne presude

Po zakonu do pravomoćnosti presude u zatvoru može ostati najviše mjesec dana

Darko Kovačević Daruvarac. Arhiv

Fena

8.2.2019

Vijeće Općinskog suda u Zadru ukinulo je u petak istražni zatvor Darku Kovačeviću Daruvarcu (31) i odbilo mjere opreza, potvrdio je portparol Općinskog suda u Zadru Denis Klarendić, tako da Kovačević u nedjelju 10. februara izlazi iz zatvora i bit će mu vraćeni svi lični dokumenti.

Darko Kovačević Daruvarac na Općinskom sudu u Zadru 10. februara proglašen je krivim za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje Zadranke L. G. i nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora. 

Po zakonu do pravomoćnosti presude u zatvoru može ostati najviše mjesec dana, odnosno šestinu istražnoga zatvora, a to ističe 10. februara.

Nakon što je u srijedu, 6. februara porodica njegove žrtve primila prijetnje preko društvenih mreža, Općinsko državno tužilaštvo ponovno je zatražilo određivanje mjera opreza - zabranu napuštanja boravišta, obvezno javljanje državnom tijelu, zabranu približavanja i uspostavljanja veze sa žrtvom te privremeno oduzimanje putnih dokumenata.

Vijeće je zaključilo kako se Kovačeviću ne mogu odrediti nikakve mjere jer mu istječe istražni zatvor u maksimalnom trajanju. 

Sjednica vijeća Općinskoga suda u Zadru počela je u 10 sati, ali je vrlo brzo prekinuta jer je Kovačevićev advokat Boris Radman tražio izuzeće vijeća. U 13 sati predsjednica Općinskoga suda u Zadru Ana Mišlov odbila je zahtjev advokata Radmana i sjednica je nastavljena.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.