PUK'O MU FILM Parafrazirao turistički slogan

Hrvatski ugostitelj pojasnio zašto je sve skupo: Objavio uz jelovnik i visinu poreza koji plaća

Fotografija njegovog cjenovnika obavljena je na Facebook stranici “Protiv poreza”

L.Đ./Avaz.ba

Foto: Ilustracija


Jedan hrvatski ugostitelj je na jelovniku svog restorana dao ispisati sve poreze i doprinose koje mora plaćati državi te je parafrazirao turistički slogan napisavši ''Mala zemlja s velikim porezima''.

Hrvatska je jedna od porezima najopterećenijih zemalja u Evropskoj uniji, a to opterećenje posebno osjećaju ugostitelji. Jedan od njih odlučio se tome gorko narugati pa je na prednju stranu jelovnika u svome restoranu, podno dobrodošlice gostima, dao da se ispišu svi porezi i doprinosi koje mora plaćati državi.

Fotografija njegovog cjenovnika obavljena je na Facebook stranici “Protiv poreza”. Nakon što je naveo da su “PDV i porez na potrošnju uračunati u cijenu”, ugostitelj, za kojeg nije objavljeno odakle je, redom je nabrojao sljedeće poreze i doprinose koje plaća državi:

PDV 25 posto

Porez na potrošnju 3 posto

Porez na dohodak 36 posto

Doprinos za penziono 15 posto

Doprinos za zdravstveno 16,5 posto

Doprinos za Regos 5 posto 

Na kraju je na engleskom napisao “Dragi gosti, svi su porezi uključeni u cijenu. Hrvatska puna života. Mala zemlja s velikim porezima.”

Objava je dobila brojne reakcije. Evo šta su napisali: Šteta da nije naveo i parafiskalne namete. Komunalije, komore, šume, vode, spomeničke rente itd. Ovo je tek početak spiska… istina je još gora. Haha, koji kraaalj. Neće taj dugo. Užas, ovo je vrhunac. Pa ti živi od ugostiteljstva...
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na