GLINA

Sramotno: Lopovi pokrali poklone za siromašnu djecu

Kako neko može uzeti poklon na kojem piše ime djeteta i dob, neka dječica imaju tri godine, zapitala se Baštić

Paketići. Facebook

I. K. / Avaz.ba

24.12.2019

Pokloni koje su sakupljali članovi inicijative "Ljudi za ljude", bili su u kući u Glini koja je služila kao skladište inicijativi koja pomaže ljudima. 

Svih 56 paketića bilo je lijepo zamotano i na njemu je stajalo ime djeteta kojem je paketić namijenjen, ali su dobre ljude koji stoje iza inicijative, dočekali razbijeni prozori, a dio poklona je nestao, objavljeno je na Facebook grupi ove inicijative. 


- Naš volonter Zoran nazvao me jutros oko 9:30 sati i rekao da je razbijeno staklo i da je provaljeno u skladište. Ja sam odmah krenula do te kuće i zvala policiju. Ušla sam i vidjela da je staklo razbijeno i da je provaljeno u prostoriju u koju stavljamo pomoć koju dobivamo od građana i u kojoj raspoređujemo pakete. U nedjelju je došlo 56 paketa za djecu. Na svakom paketu je bilo ime djeteta i godište djeteta, prekrasno su bili upakirani ti paketi. Sad pola tih paketa nema. Još ne znam koliko ih je ukradeno, moram provjeriti cijeli popis i usporediti sve - kazala je za Index Branka Baštić, jedna od volonterki koja se brine o svemu i glinska je dogradonačelnica. 

Prvo se, kako je kazala, rasplakala, jer nije mogla vjerovati da je to neko zaista uradio.

- Kako neko može uzeti poklon na kojem piše ime djeteta i dob, neka dječica imaju tri godine, kako neko može uzeti njihov poklon - zapitala se Baštić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.