ANKETE

Milanović dobio i drugi TV duel: Grabar-Kitarović na mjestu predsjednice može sačuvati samo disciplinirana vojska birača

Loš utisak s nastupa kandidatkinje HDZ-a dodatno pokvario njen savjetnik Tomislav Madžar

TV duel Milanovića i Grabar-Kitarović. Goran Stanzl/PIXSELL

Srna

3.1.2020

Prema anketama vodećih hrvatskih novinskih portala, kandidat SDP-a Zoran Milanović pobjednik je i drugog TV sučeljavanja, pa Kolindu Grabar-Kitarović na mjestu predsjednika Hrvatske može sačuvati samo vojska birača desnice, odnosno HDZ-a, ako disciplinirano izađe na izbore. 

U svim anketama na posjećenijim portalima nakon sučeljavanja na HRT-u (Jutarnji i Večernji list, 24sata, Slobodna Dalmacija...) Milanović je dobio viši procent glasova.

Loš utisak s nastupa Grabar-Kitarović pokvario je dodatno njen savjetnik Tomislav Madžar, koji je verbalno napao Milanovića nakon završene burne debate.


Sučeljavanje predsjedničkih kandidata. Goran Stanzl/PIXSELL

Tokom prve debate na RTL-u savjetnica Grabar-Kitarović, Renata Margaretić-Urlić zatražila je prekid duela pod izgovorom da je emisija preduga i da je Grabar-Kitarović umorna.

Tokom sinoćnje debate Milanović i Grabar-Kitarović optuživali su se naizmjenično za nesposobnost, jeftine kredite koje su uzimali tokom karijere, te vodili polemiku o politici prema EU i susjedima.

Milanović je za dešavanja u Crnoj Gori optužio Srbiju, dok je Grabar-Kitarović navela da je to unutrašnja stvar Crne Gore.

Oboje su se saglasili da je povratak mudžahedina i džihadista s Bliskog istoka u BiH - potencijalno veoma opasna situacija.

Portal Index tvrdi da u Izbornom štabu Grabar-Kitarović vlada panika, dok simpatizeri SDP-a ocjenjuju da je njihov favorit blizu Banskih dvora.

Večeras bi na Novoj TV trebao biti i treći TV duel, ali nema potvrde hoće li do njega i doći.

Drugi krug predsjedničkih izbora u Hrvatskoj bit će održan u nedjelju, 5. januara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.