KOMENTAR DANA

Nekulturni predsjednik

Kada smo se ponadali da je na čelu susjedne nam zemlje jak državnik, uslijedio je šamar za šamarom

Zoran Milanović. Agencije

Piše: Miralem Aščić

14.12.2020

Početak je 2020. godine, izborna utrka za predsjednika Republike Hrvatske.

Cijela Bosna i Hercegovina kao na iglama. Zoran Milanović ili Kolinda Grabar-Kitarović?

Nakon što je objavljeno da je Milanović novi predsjednik Hrvatske, on stiže na Pantovčak. U Bosni oduševljenje, u Hercegovini tuga.

“Otišla je Kolinda, neka je”, “Dosta je bilo mrziteljice Bošnjaka”, bili su samo neki od brojnih komentara. Milanović je pravi državnik… stižu hvalospjevi, gore društvene mreže.

I onda, kada smo se ponadali da je na čelu susjedne nam zemlje jak državnik, socijaldemokrata, političar, umjesto pomirenja i riječi podrške, uslijedio je šamar za šamarom. Milanović je iz dana u dan sve više pokazivao svoje pravo lice.

Miralem Aščić. Avaz

Posljednja izjava “Građanska država je daleki san, ali prvo sapun, onda parfem”, kojom je uvrijedio BiH, okarakterizirana je kao rasistička i zlonamjerna. Otvoreno miješanje u unutrašnja pitanja, očiti populizam, nagrađivanje ratnih zločinaca, sve su to odlike nekulturnog i bahatog predsjednika koji je poznat po seriji ponižavajućih izjava usmjerenih ka našoj zemlji.

“To uopće nije država”, “BiH je država tri entiteta”, samo su neki od Milanovićevih komentara.

Vrijeme je da Milanoviću neko kaže dosta je. Vrijeme je da se uozbiljite. Dignite ruke od BiH, nije ona vreća za udaranje. Nikad nije bila, niti će biti!

Ako nam ne želite pomoći ili nas podržati, nemojte nas ni vrijeđati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.