ZAGREB

Mesić našao posao Kolindi: Neka bude pjevačica uz pomoć Škore

Zaključio je da Hrvatska mora sarađivati u regionu, veseliti se uspjesima zemalja u regionu i pomoći im da uđu u Evropsku uniju

Šaljiva Mesićeva poruka Kolindi Grabar-Kitarović. Screenshot

Avaz.ba / 24 sata.hr

7.1.2020

Bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić komentirao je za 24sata pobjedu Zorana Milanovića u utrci za predsjednika Hrvatske i tom prilikom poručio Kolindi Grabar-Kitarović čime se može baviti nakon mandata.

- Tu joj Škoro može puno pomoći, jer je pokazala neke pjevačke sposobnosti. Doduše, to ne spada u njenu funkciju, ali sada joj Škoro može dati savjete kako da dobro živi od pjesme - rekao je Mesić.

Milanoviću je poručio da mora biti čvrsta tačka sistema te da ga nije iznenadila njegova pobjeda.

- Nije me iznenadilo, jer ja znam otprilike kakvo je stanje u državi, znam dokle je gospođa Kitarović dovela svoju funkciju. Ona je nju previše estradizirala, tako da vi više niste znali što je predsjednica države, a što je Nives Celzijus. Ali, građani su je poslušali. Ona je poslala jednu poruku koju su građani razumjeli, odazvali se, jer ona je rekla "Hrvatska zna". Hrvatska zna i tako je glasala - rekao je za RTL, a za 24sata:

- Nije me iznenadilo, Hrvatska je bila zrela za promjene, kao kad sam ja došao na mjesto predsjednika.

Zaključio je da Hrvatska mora sarađivati u regionu, veseliti se uspjesima zemalja u regionu i pomoći im da uđu u Evropsku uniju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.