HRVATSKA

"Novi list": Milanović nije želio razgovarati sa Džaferovićem

Izetbegović je postavio uvjet Milanoviću da prvo mora da razgovara sa Džaferovićem i to nazvao "poštovanjem institucija BiH"

Milanović: Odbio zahtjev Izetbegovića. Arhiv

Avaz.ba / Srna

30.9.2020

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović nije se sastao sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem jer je Izetbegović insistirao da sa Milanovićem prvo razgovara predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović, što je hrvatski predsjednik odbio, piše danas istarski "Novi list".

Izetbegović je postavio uvjet Milanoviću da prvo mora da razgovara sa Džaferovićem i to nazvao "poštovanjem institucija BiH".

Milanović nije političar koji voli da ga neko uvjetuje, pa je otkazao već dogovoreni telefonski razgovor sa Džaferovićem, piše ovaj list.

Predsjednik Hrvatske smatra da važne razgovore može voditi samo sa onima koji su najviše u poziciji da artikuliraju stavove tri konstitutivna naroda u BiH.

U tekstu se navodi kako Milanović vjeruje da, kada je riječ o Bošnjacima i Hrvatima, to nisu ni Šefik Džaferović ni Željko Komšić.

"Novi list" naglašava da između hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića gotovo da i nema razlika kada je riječ o odnosu prema BiH i statusu Hrvata u njoj.

I Plenković i Milanović smatraju da Komšić nije pravi predstavnik hrvatskih interesa.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.