HRVATSKA

Dvoje uhapšenih zbog prijetnji Plenkoviću, jedan od njih je govorio da mašta da ga ubije

Uhapšeni 63-godišnjak izjavljivao da Danijel Bezuk nije imao za cilj ubiti policajce već da vjeruje da bi, da ga je vidio, usmrtio predsjednika Vlade

Andrej Plenković. Arhiv

A. J. / 24sata.hr

17.10.2020

Policije u Zagrebu i Sisku uhapsile su dvojicu muškaraca zbog prijetnji premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću, javlja 24sata.hr.

Kako su izvijestili iz PU sisačko-moslavačke, 63-godišnjeg muškarca su uhapsili zbog prijetnje, ali i nedozvoljenog držanja oružja. Navodi se da je nakon pucnjave na Markovu trgu u najmanje dva navrata različitim ljudima izjavljivao kako, sada pokojni, Danijel Bezuk nije imao za cilj ubiti policajce već da vjeruje da bi, da ga je vidio, usmrtio predsjednika Vlade.

Osim toga, za čin pokušaja teškog ubistva naveo je kako je Bezuk to trebao prepustiti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo kako on lično o tome mašta.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda, policija je obavila pretrage doma, drugih prostorijama i vozila te je pronađeno više komada vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih tvari koje je oduzeto. Nakon istrage, osumnjičeni 63-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, a policija je protiv njega podnijela krivičnu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Zagrebački policajci su pak uhitili 48-godišnjaka nakon informacije o prijetnji objavljenoj na društvenoj mreži te su istragom trebali potvrditi sumnju i otkriti ko stoji iza profila.

Prijetnja na društvenoj mreži objavljena je 14. oktobra u ranim jutarnjim satima oko 5.35 s ciljem da se ozbiljno uznemiri i zastraši osoba kojoj je upućena.

Istragom je utvrđeno da je 48-godišnjak preko mobitela pristupio svom profilu na društvenoj mreži te na taj način objavio tekst kojim je iskazao prijetnju usmrćivanjem. Naime, pretragom njegovog mobitela policijski su službenici pronašli spornu objavu i na taj način potvrdili sumnju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.