SAOPĆENJE

Borjana Krišto na Danu pobjede i domovinske zahvalnosti i Danu hrvatskih branitelja

Borjana Krišto je ispred krovne organizacije hrvatskog naroda u BiH odala pijetet hrvatskim sinovima koji su utkali svoje živote za stvaranje slobodne hrvatske domovine, navodi se o saopćenju HNS-a

Borjana Krišto u Kninu. HNS

S. S.

5.8.2022

U Kninu se danas obilježava jedan od najznačajnijih datuma moderne hrvatske historije – 5. avgusta – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Prije 27 godina započela je akcija "Oluja" kojom su oslobođene hrvatske teritorije. 

- Oluja je hrvatski nacionalni simbol slobode koja je značila konačnu pobjedu u Domovinskom ratu. Ovogodišnjoj svečanosti prisustvovala je kandidatkinja HNS-a za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto koja je ispred krovne organizacije hrvatskog naroda u BiH odala pijetet hrvatskim sinovima koji su utkali svoje živote za stvaranje slobodne hrvatske domovine - navodi se u saopćenju HNS-a.

Današnji dan pobjede i domovinske zahvalnosti je zapravo "i dan svehrvatskog nacionalnog zajedništva kada su uz snage HV-a sudjelovale i snage HVO-a u oslobađanju i stvaranju suverene i samostalne Republike Hrvatske", današnje članice EU i NATO-a, pišu iz HNS..

- Nakon polaganja vijenaca na Trgu Ante Starčevića, uslijedila je svečanost na Kninskoj tvrđavi na kojoj je podignuta zastava Republike Hrvatske, simbolika koju je uradio i prvi predsjednik suverene Republike Hrvatske Franjo Tuđman nakon oslobođenja Knina. Poslije svečanosti, uslijedila je sveta misa u Crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta.


Borjana Krišto na manifestaciji u Kninu. AVAZ

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.