OPET OŠTRO

Zoran Milanović došao nepozvan u Dubrovnik: Ako nekome idem na živce-aleluja

Prćija je turska riječ, jasno je o čemu se radi-privatluk, poručio je hrvatski predsjednik

Milanović u Dubrovniku. Dnevnik.hr

Piše: E. Ma.

29.10.2022

U Dubrovniku je počelo obilježavanje 30. godišnjice oslobođenja juga Hrvatske, a prisutan je i Zoran Milanović, predsjednik hrvatske, koji je došao iako nije pozvan.

Organizacijski odbor proslave 30. godišnjice oslobađanja juga Hrvatske i deblokade Dubrovnika ranije je potvrdio kako predsjednik i vrhovni zapovjednik Zoran Milanović nije pozvan, piše Dnevnik.hr.

- Ovo je bila velika operacija, u rangu Oluje i Bljeska. U nekim stvarima čak i veća jer se dogodilo tri godine ranije, u uvjetima Hrvatske bez oružje, poginulo je skoro 300 naših vojnika. Događaj je trebao biti kroz centralnu državnu proslavu u organizaciji države, a ne županije. No nažalost to je dopalo u ruke lokalne ekipe. Premijer ima važnijeg posla - otvara bolnice iz Istre koje rade već godinu dana i financirane su iz moje vlade - komentirao je Milanović.


Ne možeš mene zavaljivati

Istakao je da premijer Andrej Plenković "zatrpava listićima građane o euru".

- To košta miliju, tako se kupuju mediji. Ne možeš mene zavaljivati - rekao je Milanović.

Kazao je da je imao nesuglasice s gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem, ali da je on "normalan čovjek".

- Postoje ljudi koji su sitna politička biomasa i koji me ne bojkotiraju. Bojkotira te netko tko ne dođe tamo gdje si ti. Ovo je privatna prćija nekolicine ljudi. Odao sam počast žrtvama. Županija je stranka - mama, tata, baba, strina. Prćija je turska riječ. Jasno je o čemu se radi - privatluk - naveo je Milanović.

- Ako nekome idem na živce - aleluja! To mi je posao. Trebaju me mrziti - dodao je Milanović.

Kazao je da je moguće da građanima idu na živce prepucavanja.


To je žabac mali

- Moje je da ukazujem na devijacije. Imate župana u Gospiću, stanoviti Ernest, koji je bio moj kandidat i pulen od Vesne Pusić. Nazivao je HDZ bandom, sad je župan HDZ-a. Je li to normalan čovjek? To je žabac mali - rekao je Milanović o Ernestu Petryju koji ga je nazvao "ugojenim prascem".

- Imam 56 godina, bio sam na bicikli na Zavižanu 100 puta. Imam pravo biti ugojeni prasac. Neka pogleda svog šefa. Može li napraviti tri skleka, dva zgiba - upitao je Milanović.

Oko pregovora sindikata s Vladom, rekao je da će plaće vjerojatno biti povećane, ali da je pitanje hoće li pratiti troškove života. Istaknuo je da on nikada nije vršio pritisak na Vladu oko toga jer zna koliko je to težak posao.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.