U CENTRU GRADA

Neobični prizori iz Zagreba: Jure Ilicom, eksplozije, iskre, auto na krovu

U Zagrebu traje snimanje filma Canary Black s Kejt Bekinsejl u glavnoj ulozi

Zbog snimanja je saobraćaj u dijelu centra zatvoren u noćnim satima. Printscreen / 24sata

H. J. I.

16.11.2022

Zagreb, Trg bana Jelačića. Noć. Tramvaj vozi Ilicom. Prema njemu idu četiri automobila. Jedan se okreće na bok pa na krov. Frcaju iskre. Scena je to iz filma koji snimaju u centru Zagreba i zbog kojeg su zadnjih dana zatvorili saobraćaj.

- Dobila sam tu snimku koja se proširila. Gledam taj autom koji se okreće... Prvo sam bila u šoku jer moja kćerka stalno hoda tim dijelom. Sad mi je lakše kad znam da snimaju film - priča čitateljica 24sata koja im je poslala video.

Zatvorili saobraćaj na tri dana

U Zagrebu traje snimanje filma Canary Black s Kejt Bekinsejl (Kate Beckinsale) u glavnoj ulozi. 

Zbog snimanja je saobraćaj u dijelu centra zatvoren u noćnim satima. Tramvaji ne voze Frankopanskom ulicom, Trgom bana Josipa Jelačića, Ulicom Franje Račkog i Zrinjevcem od 13. do 17. novembra od 19:15 do 5:30 sati. 

Autobusna linija 150 (Tuškanac garaža – Gornji grad – Trg bana Josipa Jelačića) ne vozi od 14. novembra do 17. novembra, od 19 sati do 22:15, a noćne autobusne linije 31, 32 i 34 umjesto preko Trga, voze preko Glavnog kolodvora. 

"Ne brinite zbog eksplozija u centru"

Iz filmske produkcije zamolili su Zagrepčane za strpljenje i razumijevanje i da se ne brinu zbog eksplozija koje bi se mogle čuti u vrijeme snimanja filma u kojem Kejt Bekinsejl glumi CIA agenticu koju teroristi ucjenjuju kako bi izdala vlastitu zemlju i spasila supruga kojeg su oteli.

Snimanje je počelo u oktobru i trajat će oko 50 dana, a to je i najveći filmski projekt koji se ikad snimao u Hrvatskoj.

U budžet će uplatiti 103 hiljade kuna

Producenti su prvo htjeli snimati u Pragu, ali kad je to propalo, izabrali su Zagreb i 130 lokacija na kojima će snimati, među njima su i Kamenita vrata, Evropski i Cvjetni trg, Tuškanac, Dubravkin put... 

Za korištenje lokacija uplatit će 103 hiljade kuna u budžet Grada Zagreba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.