REGION

Brazilski igrač u Srbiji dobivao prijetnje smrću| Sve otkrio novinarima

Avaz.ba

12.7.2017

Prijetili su mi na Instagramu da će da me ubiju. Došao sam zbog njih i odigrao ovu utakmicu. Ostao sam u klubu zbog ljubavi prema njima i Partizanu. Novac nije najvažniji, fudbal nije samo biznis, to je prije svega ljubav, pare će da dođu. Nikad mi nisu bile bitne, nikad ih nisam tražio, a pričaju kako "Leo hoće ovo, Leo hoće ono". Da tražim miliona eura. To nije istina, moje srce plače zbog toga, igram zbog navijača. Neka stanu pored mene i kažu to - ovo je kazao Brazilac Leonardo, igrač beogradskog Partizana, koji je nakon utakmice pretkola Lige prvaka protiv Budućnosti ušao u igru s klupe i postigao gol u pobjedi nad Budućnosti od 2:0.

On je gol proslavio ispod južne tribine stadiona uz poruku ispod dresa "Ovdje sam samo zbog vas navijača", prenosi B92.

Već sedmicama se spekuliralo o njegovom odlasku iz Partizana, na pripreme je kasnio više od dvije sedmice, pa se spekuliralo da ne želi da igra za beogradski tim.

- Morate pitati ljude iz kluba da li ostajem. To ni oni ne znaju. Ja znam šta želim, pitanje je šta oni žele. Samo je potrebno da pričaju sa mnom, a ne s drugim ljudima, da pričaju šta stignu novinarima. Ja sam uvijek iskren, volim ovaj klub, navijače, osvojio sam duplu krunu, sada želim da pobjeđujemo u Evropi, da se borimo za Ligu prvaka. Ne tražim novac, nego poštovanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.