BIVŠI SPORTSKI DIREKTOR

Brazilac osuo paljbu po Mbapeu: PSG je postojao i prije njega, a postojat će i poslije

Leonardo smatra da je vrijeme da Kilijan Mbape napusti klub, pošto je u više navrata naglasio kako želi napustiti Park prinčeva

Mbape: Priprema se na odlazak. AP

N. H.

10.7.2023

Bivši sportski direktor PSG-a mišljenja je da bi najbolje i za klub i za Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) bilo najbolje da francuski napadač Pariz.

Leonardo je rekao da se Mbape posljednjih godina kao odličan strijelac. Također, kazao je kako Francuz nije pokazao liderske kvalitete i da on ne kreira igru svoje ekipe.

- Kada pogledate njegovo ponašanje tokom posljednje dvije godine, jasno je da on još uvijek nije sposoban biti vođa tima. On je sjajan igrač, ali nije vođa. Odličan je strijelac, ali nije kreativan, pa je teško graditi tim oko Mbapea – kazao je Leonardo pa nastavio:

- Mislim da je došlo vrijeme da napusti Pariz, za njegovo, ali i za dobro PSG-a. Nije važno ni gdje će otići, samo je bitno da ode. PSG je postojao prije Mbapea, a postojat će i poslije njega. On je u PSG-u već šest godina, a u tom periodu je čak pet drugih klubova osvajalo Ligu prvaka – nastavio je Brazilac. 

Mbape je u PSG stigao 2017. godine za 180 miliona eura, a za tim je odigrao 260 utakmica i postigao 212 pogodaka.

Spominje se da bi klub mogao napustiti ovog ljeta, a glavni kandidat za njegovo dovođenje je madridski Real. Ipak, oni ne žele platiti 150 miliona eura za njegove usluge, s obzirom da ima još samo godinu dana ugovora s ovim francuskim klubom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.