U SUSRET PRIJELAZNOM ROKU

Leonardo: U Realu su možda previše sigurni da dovode Mbapea

Kilijan govori vrlo jasno šta želi, rekao je sportski direktor PSG-a

Mbape i Leonardo. Arhiva

G. Š.

24.4.2022

PSG je bodom protiv Lansa ovjerio titulu prvaka Francuske. No, sinoć nikome nije bilo do velikog slavlja na Parku Prinčeva. Navijači su bojktovali igrače i članove uprave, ljuti zbog još jedne razočaravajuće sezone u Ligi prvaka i ispadanja od Real Madrida. Čelnici PSG-a znaju da moraju veliko nezadovoljstvo kompenzirati dobro odrađenim poslom u ljetnom prijelaznom roku.

Najplaćeniji igrač svijeta

Možda i najvažniji zadatak je zadržavanje Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe). Jedan od najboljih igrača svijeta dugo koketira sa Real Madridom, čak su se prije dva mjeseca pojavile informacije da je postigao dogovor sa najtrofejnijim klubom na svijetu.

Ali daleko od toga da u Parizu sjede skrštenih ruku. Ponuda za novi dvogodišnji ugovor je spremna. Žele u Parizu da Mbapea učine najplaćenijim igračem svijeta, sa godišnjom platom od 50 miliona eura, ali... Nema odgovora sa druge strane.

- U Madridu su već tri godine sigurni da će Kilijan Mbape završiti u njihovom klubu. Možda su previše sigurni u takav rasplet, uz osmjeh je rekao sportski direktor PSG-a, Brazilac Leonardo.

On je dodao da reprezentativac Francuske nije donio konačnu odluku, ali da vjeruje u pozitivan rasplet.

- Kilijan govori vrlo jasno šta želi. Vjerujem u sve što mi je do sada rekao. On je u dubokom razmišljanjima. Vjerujem da još nije donio odlulku. On zna šta želi i mi znamo šta on o svemu misli. Potrebno mu je vrijeme da donese pravu odluku, rekao je Leonardo.


Pregovori u Dohi

Članovi Mbapeove porodice nedavno su boravili u Dohi, gdje je bio i vlasnik PSG-a Naser El Kelaifi (Nasser Al-Khelaifi). Dovoljno za saznanje da se i dalje pregovara.

- Bilo je razgovora i tada. Mi stalno pregovaramo. On i dalje razmišlja, gleda sve aspekte, zaključio je Leonardo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.