REGION

Šta je Dačić stvarno tražio od Trampa: Najpoznatiji britanski čitač sa usana otkriva detalje razgovora predsjednika SAD i srbijanskog ministra

Blic.rs

20.9.2017

Šta je srbijanski ministar vanjskih poslova pričao sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom (Trump) i šta mu je pokazao prekjuče, prvog dana zasjedanja Generalne skupštine UN? 

Susret do kog je došlo mimo protokola zabilježile su televizijske kamere, a snimak je pokrenuo niz špekulacija. Činjenica je da se viđenja medija i onoga što tvrdi ministar Dačić ne poklapaju. 

Kako bi riješio dilemu ko je u pravu i šta se zaista dogodilo na krupnom događaju kao što je zasjedanje Generalne skupštine UN, "Blic" je juče stupio u kontakt sa profesionalnim čitačem s usana Džesikom Ris, koja je sa britanskom policijom radila u više od hiljadu slučajeva kada je trebalo otkriti šta ljudi govore na snimcima. 

Ris je odmah rekla da je bilo teško iz prve shvatiti šta govori ministar zbog njegovog engleskog izgovora. 

- Molim vas, gospodine predsjedniče, molim vas, pogledajte ovo - govori Dačić kada je prišao Trampu.

Potom mu pokazuje fotografije, Tramp se pomalo smiješi i djelimično pokazuje sliku i ženi koja sjedi pored njega - ambasadorici SAD pri UN Niki Hejli (Nikki Haley). 

- Pokazujući sliku, Tramp kaže ženi pored: "Ovo sam ja", a ona mu odgovara: "Fantastično". 

Tramp gleda detaljno fotografiju, pomalo je zbunjen, a čovjek pored njega (Ivica Dačić) kaže mu da mu potpiše fotografiju - navodi forenzički čitač Džesika Ris za "Blic".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.