REGION

Zvijezde na otvaranju Festa nisu bili glumci, već djevojka premijerke Srbije Ane Brnabić

( Telegraf)

Telegraf

24.2.2018

Svečanom otvaranju 46. Festa sinoć u beogradskom Sava centru prisustvovala je i premijerka Srbije Ana Brnabić i doktorica Milica Đurđić, koje su svojim pojavljivanjem privukle veliku pažnju prisutnih. 

Brnabić je tom prilikom naglasila da Vlada Srbije ulaže puno u kulturu i da vjeruje da će se te investicije povećavati u narednih nekoliko godina, piše Telegraf.

Projekcijom filma "Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju" Martina Mekdone i uručenjem "Beogradskog pobjednika" za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti mađarskom reditelju Ištvanu Sabu, sinoć je u Sava Centru počeo 46. Fest. 

Brnabić je istaknula da film svakako zauzima važno mjesto u tim investicijama.

- U 2018. godini smo za tri miliona eura povećali budžet za domaći film u odnosu na 2017. godinu i sada je budžet Filmskog centra Srbije skoro milijardu dinara. Taj budžet je 50 puta veći nego prije šest godina. Također smo, zajedno s ministarstvom privrede, uredili i to da se uredba o poticajnim mjerama za snimanje stranih i domaćih produkcija poveća s 20 posto povraćaja od ukupnih sredstava na 25 procenata, što će, vjerujem, Srbiju učiniti posebnom za snimanje filmova - kazala je Brnabić. 

Inače, doktorica Milica Đurđić pojavila se u jednostavnoj crnoj kombinaciji koja je bila osvježena šarenim interesantnim kaputom s cvijetnim dizajnom, a time je privukla pažnju na crvenom tepihu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.