BANJA LUKA

Otvoren treći Ćevap fest

Očekuje se oko deset hiljada posjetilaca

Ćevap fest. Ilustracija

Srna

31.5.2019

Treći festival banjalučkog ćevapa Ćevap fest otvoren je danas u centru grada. Na "Ćevap festu" učestvuje devet roštiljnica koje ćevape prodaju po popularnim cijenama od četiri i dvije KM. Promoter Ćevap festa Nebojša Kuštrinović naglasio da je ovo najposjećenija gastro manifestacija u BiH.

- Turistička karta našeg grada i Republike Srpske postaje sve bogatija jer sad crtamo i gastro puteve. Siguran sam da će festival okupiti desetak hiljada posjetilaca, što naših sugrađana što iz zemlje i regiona. Banjalučki ćevap je davno osvojio Evropu i ovim festivalom pokušavamo povećati utjecaj grada i Republike i našim autohtonim proizvodom - banjalučkim ćevapom - naveo je Kuštrinović.

I ove godine, ćevapi će se kupovati za popularne "dinare", koje će posjetioci moći kupiti na dvije prodajne lokacije na mjestu održavanja manifestacije. Za festival je pripremljen i bogat zabavni program. Večeras sve do 21 sat posjetioce će zabavljati lokalni bendovi.

Sutra, drugog dana manifestacije, program će početi u podne nastupom dječijih ansambala iz kulturno-umjetničkih društava, kao i muzičkih škola.

Kako je saopćeno, kruna večeri rezervirana je za muzičku grupu "Nervozni poštar", kultni bend koji je posljednji put u Banjaluci nastupio prije gotovo tri decenije. Nastup popularnih poštara predviđen je za 21 sat.

Ovogodišnja manifestacija posvećena banjalučkom ćevapu bit će završena u nedjelju.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.