REGION

"Maradona u strahu": Upucanog MMA borca čuvaju dan i noć da ne bi bio ubijen u bolnici

Blic.rs

7.5.2018

Vuku M. (38) Crnogorcu koji je prije sedam dana pokušao da ubije MMA borca Vladimira Jovanovića, zvanog Maradona, određen je pritvor do 30 dana kako ne bi dovršio započeto, saznaje „Blic“. 

Upucani Maradona oporavlja se na odjeljenju intezivne nege Klinike za kardiohirurgiju. Prema našim saznanjima, njega čuvaju po dva policajca u više smjena, tokom cijelog dana, zbog visokog rizika da će neko doći u "lažnu posjetu" kako bi dovršio započeto.

Kako je za "Blic" rečeno u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, ovo tužilaštvo donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog Vuka M.

- On je saslušan kod tužioca nakon čega je tužilaštvo predložilo sudiji za prethodni postupak određivanje pritvora i to prema tri tačke: da ne bi utjecao na svjedoke koje je neophodno ispitati u toku istrage, da ne bi ponovio krivično djelo, odnosno dovršio ono što je pokušao, kao i iz razloga što je za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, za koje je osumnjičen, zaprijećena kazna zatvora preko 10 godina, a zbog načina izvršenja i težine posljedice došlo je do uznemirenja javnosti - kaže za „Blic“ portparol Višeg tužilaštva u Pančevu Slavica Crvenibubnjević.

Prema njenim riječima, nakon prijedloga tužilaštva sudija za prethodni postupak Višeg suda u Pančevu odredio je pritvor osumnjičenom do 30 dana, a prema svim predloženim tačkama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.