„ZAJEDNIČKI UDAR 2018”

Vučić na vježbi u Kraljevu: Srbija spremna na kompromis, ali neće dozvoliti nove „Oluje”

Aleksandar Vučić

Blic.rs

27.6.2018

Srbija je spremna na dijalog i kompromis, opredijeljena za mir, ali nije spremna i nikada neće prihvatiti nekakve nove „Oluje”, novi egzodus i zločine nad Srbima, poručio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na kraju vježbe vojske i policije „Zajednički udar 2018” u Kraljevu.

Ukazao je da je ova vježba pokazala da su spremni da u slučaju napada na Srbiju i narod odbrane sigurnost i zaustave svakoga ko misli da probleme danas treba rješavati nasiljem.

Vučić je, u obraćanju pripadnicima MUP-a, VS, ali i građanima Kraljeva, koji su, pod kišom, odgledali vježbu, ukazao da danas Vojska i policija nisu pokazale samo svoje vještine i obučenost, tehničku opremljenost:

– Pokazali su, prije svega, da su u svakom trenutku spremni braniti nezavisnost, samostalnost i slobodu Srbije, nezavisnost da sama odlučuje o sebi. Od toga nema većeg, ni prečeg zadatka – istakao je srbijanski predsjednik.


On je podsjetio da su mnogo uložili u tu slobodu, veliku cijenu platili u ljudskim životima i zato je Srbima, istakao je, ta sloboda toliko vrijedna.

– Potrebni su nam upravo ovakve vojska, policija, opremljene i obučene kao brana svakome ko bi probao da nam ugrozi slobodu – rekao je on.

Vučić je rekao da su oni način da se sačuvaju životi ljudi, da ne dovodimo građane u situaciju da moraju ratovati.

– Srbija danas nikoga ne ugrožava, ali nikome neće dozvoliti ni da bude ugrožena. Ne prijetimo nikome. Spremni smo uvijek na kompromise, dijalog i mir, ali nismo spremni i nikada nećemo prihvatiti nekakve nove „Oluje”, niti za novi egzodus, zločin nad Srbima – podvukao je on.

Kazao je da je ova vježba pokazala reakciju u slučaju napada na zemlju i narod.

Najavio je da će država i dalje ulagati u naoružanje, opremu i standard pripadnika sigurnosnih snaga, da je u tom cilju i izgradnja stanova za njih i poručio im da je želja da u svojoj vojsci i policiji vide svoju budućnost i svoju kuću.

Vučić je pripadnicima sigurnosnih snaga poručio da budu spremni uvijek da sačuvaju i zaštite svoju zemlju, a da će država znati cijeni tii ulagat će mnogo više u njihovu budućnost, više nego što je činila do sada.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.