POGINUO PRIJE DVA DANA

Potresna poruka rodice momka iz Kraljeva: Osudili mi i linčovali dijete

Nazivali ga manijakom, ujutru nađen mrtav

Sa lica mjesta. RINA

H. J. I.

11.2.2024

L.V. (21) iz Kraljeva poginuo je prije dva dana u saobraćajnoj nesreći, a njegovi poznanici i prijatelji sumnjaju da je tragediju izazvao namjerno, jer su internetom cijele noći kružile njegove slike, dok su ga u komentarima nazivali manijakom i napasnikom žena. Porodica mladića ne miri se sa jezivom tragedijom, te svakodnevno objavljuju fotografije u kojima je javno, bez dokaza osuđivan i traže pravdu.

Riječ jača i od mača

- Eeee moje Kraljevo i moji Kraljevčani stidim vas se! Ugasili ste tek započet, nevin život mog L. na pravdi Boga! Osudili mi dijete, igrali se sa njegovom psihom, linčovali i epilog svima poznat danas. Zapitajte se makar danas jer ćete se već sutra okrenuti nekoj drugoj žrtvi, da li treba da promijenite nešto u svom ponašanju? Da shvatite da nisu svi dovoljno jaki i da je riječ nekome jača od mača?! Lakija danas ne bole vaše rane. Bole sve nas koji smo ostali. Zapitajte se svaki put prije nego što podijelite nešto. Svi smo zakazali i što je najgore ostaje dilema da li ste samo glupi ili zli?! Institucije su posebna aura. Ja sam još sinoć dobila prijeteći poziv jer sam javno objavila imena od kojih je potekla slika. Zašto je to tako? Bol i rana ostaju dok postojim - napisala je njegova rodica na Facebooku. 

Podsjetimo, noć prije saobraćajne nesreće društvenim mrežama kružile su fotografije na kojima se vidi lice L.V. uz tekst u kom se navodi da je napadao djevojčice i žene. Sljedeće jutro, došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je mladić izgubio život, a na društvenim mrežama bilo objava da je mladić unaprijed osuđen, iako niko nije imao validne dokaze da je kriv.

Poruke podrške porodici

U komentarima su se nizale riječi podrške porodici, ali i riječi hvale za preminulog mladića od strane ljudi koji su ga poznavali. Svi navode da je bio divan dečko, bez mrlje u biografiji. Ipak, cijele noći internetom su kružile njegove fotografije uz koje se navodi da je manijak i napasnik, kao i da je među žrtvama i profesorica biologije.

- Gradom se kreće manijak koji spopada djevojčice, djevojke, ali i starije žene. Već par dana se priča u našoj školi i okolnim naseljima o njemu. "Ordinira" mahom u naselju Moše Pijade. Ima par žrtava među kojima je i naša profesorka biologije (50). Napada sa leđa i dira žene po intimnim dijelovima tijela i zatvara im usta. Kasnije pobjegne. Zadnja žrtva je djevojčica 7. razred - stoji u tekstu koji je dijeljen zajedno sa fotografijom L.V. putem društvenih mreža.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.