SRBIJA

Novi tragovi Malčanskog berberina: Vojska pronašla jastuk, jorgan i otiske cipela

Jučer su pronađeni crni ženski veš, majica i hrana, za koje se sumnja da su ispale monstrumu

Uvjerljivo najhladniji dan potrage. Arhiv

Avaz.ba

29.12.2019

Opsežna policijska potraga za višestrukim silovateljem Ninoslavom Jovanovićem, poznatijim kao Malčanski berberin, koji je 20. decembra oteo Moniku Karimanović (12) u naselju Brzi Brod kod Niša, traje već devet dana. 

Policija je našla više tragova koji ukazuju da monstrum stalno mijenja pozicije, svuda sa sobom vodi djevojčicu i skriva je po šumama ili napuštenim kućama po selima oko Knjaževca i Zaječara. 

Jučer su pronađeni crni ženski veš, majica i hrana, za koje se sumnja da su ispale monstrumu. Za njima i danas traga više od 800 policajaca, pripadnika BIA-e, lovaca i dobrovoljaca. Za potragu se koriste psi tragači, dronovi, termovizijske kamere i helikopteri.

Pronađeni su novi tragovi u okolini Knjaževca, gdje je trenutno u toku potraga za njima. Vojska je pronašla jastuk i jorgan, kao i tragove od cipela, pa policija pretpostavlja da je otmičar u blizini, pišu srbijanski mediji.

Otkad je počela potraga za silovateljem Malčanskim berberinom i djevojčicom Monikom, prošlo je devet dana, a današnji je uvjerljivo najhladniji.

Tako na području Knjaževca, gdje se danas pretražuje teren, temperatura varira od -2 na planinama i brdima u okolini do 2 stepena oko grada.


Tokom potrage pronađeni dupli tragovi stopala. Agencije

Podsjećamo, Monika je nestala 20. decembra na putu ka školi, u mjestu Brzi Brod, potraga za njom ulazi u deveti dan. MUP je trećeg dana potrage saznao da je u to vrijeme nestao i višestruki silovatelj Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, i počeo je da istražuje ima li on veze s nestankom djeteta.

Četvrtog dana potrage, u gustom šiblju kod obližnjeg sela Malča, pronađen je njen ruksak u dobro napravljenom skrovištu, a u kome su bili šator i vreća za spavanje.

Počela je opsežna potraga i za Malčanskim berberinom. Petog dana potrage policija je zatražila pomoć od građana da, ukoliko ga negdje primijete, odmah jave. Tokom potrage za Malčanskim berberinom i Monikom pronađeni su dupli tragovi stopala.

Direktor policije danas je rekao i da je za otmičarom ipak raspisana plava međunarodna potjernica, iako je policija "95 posto sigurna da nije prešao državnu granicu".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.