SRBIJA

Dačić: Žena je Srbijanka, nije potvrđeno da imaju koronavirus

Suprug, koji je Indijac, požalio se na bolove u grlu i sam se prijavio da provjeri da nije slučajno zaražen tim virusom

Ivica Dačić. Arhiv

Avaz.ba

29.1.2020

Bračni par, za koji su mediji prenijeli da se nalazi u karantinu u gradu Goi u Indiji zbog sumnje da su zaraženi koronavirusom, sam je dao krv i bris iz grla na analizu, jer se suprug požalio na bolove u grlu, rekao je večeras ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić, precizirajući da je supruga državljanka Srbije, dok je muž Indijac.

Dačić je u izjavi novinarima ispričao da se radi o bračnom paru koji radi u školi u blizini Šangaja, a koji se nalazi na odmoru u Indiji.

- Suprug, koji je Indijac, požalio se na bolove u grlu i sam se prijavio da provjeri da nije slučajno zaražen tim virusom i sutra će biti poznati rezultati. Naša državljanka nema nikakve simptome, ali je i ona dala krv na analizu i bris iz grla, imajući u vidu da je bila zajedno sa suprugom - kazao je Dačić.


Ivica Dačić. Arhiv

Dodao je da je sinoć stigao u Beograd prvi student iz Vuhana, mjesta u kojem je epidemija koronavirusa, i to preko Moskve, a tako što je Ministarstvo vanjskih poslova platilo kartu.

Kazao je da je taj student pregledan i da nema simptome za sada i dodao da je dalje sve u nadležnosti zdravstvenih vlasti u Srbiji.

Kada je u pitanju još troje ljudi koji su tražili evakuaciju iz Vuhana, Dačić kaže da je iz Vuhana nemoguće trenutno izaći.

Međutim, kako navodi, Ministarstvo poduzima sve mjere kako bi uz neku drugu zemlju koja evakuira svoje građane njih troje evakuirali.

Dodaje da treba imati u vidu da su tu sada posebne mjere.

- U Vuhanu je bilo petero naših državljana, jedan se vratio, troje čeka da se vidi kojim će se avionom vratiti i peti državljanin je riješio da ostane tamo - zaključio je Dačić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.