GLAVNI KRIVAC

Doktor Kon: Vrijeme je da se povučem

“Ratove” neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa, napisao je epidemilog

Predrag Kon. Agencije

Piše: Avaz.ba

14.4.2020

Epidemiolog Predrag Kon objavio je na svom Facebook profilu kako je vrijeme da se povuče i "prepusti boljima da vode pandemiju", navodeći da su razlog za to napadi na njega i stručni tim na društvenoj mreži zbog prodiranja koronavirusa u Gerontološki centar u Nišu.

- Koliko vidim po Facebooku, glavni “krivac” za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vrijeme je da se zbog toga povučem i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne znam i ne umijem. “Ratove” neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa. Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnjev umjesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu vrijeme je da se sklonim. Privremeno isključenje... Sve najbolje! - napisao je dr Kon.


Facebook status. Screenshot

U prethodnom postu stručnjak je naveo da je obolijevanjem 140 korisnika i četiri zaposlena došlo do velikog udara na ovaj centar i na čitav zdravstveni sistem.

- Ne smije da se ponovi. Mislim da neće. Taman kada počneš da vjeruješ da su svi razumjeli šta je to što radimo, razočara me potpuno djetinjasto ponašanje onih koji bi trebalo da budu najodgovorniji... To je ponašanje koje vodi u smrt više desetina ljudi. Ipak mi idemo dalje. Zaustavit ćemo ovu neman - naveo je Kon.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.