SRBIJA

Uhapšena pomoćnica ministra poljoprivrede, u naredne dvije godine trebala primiti mito u iznosu 24.000 eura

Osumnjičenima je odredeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal

Avaz.ba

9.10.2020

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal Republike Srbije danas oko podne uhapšena je pomoćnica ministra poljoprivrede D. J. N. zbog sumnje da je primila mito, dok je D. Č. uhapšen zbog sumnje da joj je mito dao.

Sumnja se da je D. J. N., od D. C. primila mjesečnu ratu unaprijed obećane koristi za pomoć pri dobijanju ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koja je podržana od inostranog fonda za finansiranje poljoprivrede, navodi se u saopštenju tužilaštva, prenosi Alo.rs.

Dodaje se da je D. J. N. obećana isplata koristi od oko 1.000 eura mjesečno, u naredne dvije godine, dok traje realizacija ugovora o javnoj nabavci.

Pomoćnica ministra se sumnjiči za krivično djelo primanje mita, a D. Č. za davanje mita.

Akciju hapšenja su po nalogu tužilaštva, nakon višemjesečnog predistražnog postupka, danas oko podne sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Osumnjičenima je odredeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.