UREDNICA INSAJDERA

Brankica Stanković dobila prijetnje nakon što je komentirala slučaj silovanja glumice

Neko je spreman da časove započinje molitvom i da čita "Oče naš", a da poslije toga siluje učenice, navela je Stanković

Stanković: Uvrede i prijetnje na Twitteru. Insajder

A. J. / Nova.rs

17.1.2021

Urednici emisije "Insajder" Brankici Stanković od prethodne večeri, kad se na društvenoj mreži Twitter osvrnula na slučaj silovanja glumice Milene Radulović, neprekidno stižu poruke uvredljive i prijeteće sadržine.

Ona za Nova.rs ističe da je sve počelo od trenutka kad je prokomentarisala da su polaznici škole, u koju je išla mlada glumica, časove započinjali molitvom “Oče naš”, te da su je zbog toga optužili da napada vjeru i crkvu.


"Bog će ti suditi", "Ćuruvija", samo su neke od prijetnji koje je Stanković dobila, samo zbog toga što je ukazala na bizaran detalj iz priče Milene Radulović.

- Ja sam napisala tvit zbog jedne veoma strašne priče. Svako ko je pročitao tekst, imao je neki jak utisak, a moj je bio to licemjerje gdje je neko spreman da časove započinje molitvom i da čita "Oče naš", a da poslije toga siluje učenice. To je za mene strašno i imala sam potrebu da ukažem na to - rekla je Stanković.

Ona dodaje da je nakon njenog tvita uslijedio niz komentara gdje je optuživana za napade na crkvu i vjeru, iako, kako kaže, to nema veza sa onim što je napisala.


- Kasnije se još veće licemjerje vidjelo kroz komentare koji su stizali na Twitteru. Svako ko je htio da shvati, razumio je šta sam htjela da napišem. Bilo je raznih komentara, ali moram da naglasim da u svakoj priči postoji više nivoa, nivo nerazumijevanja, licemjerja i prema mom mišljenju najopasniji –  prijetnje zbog drugačijeg mišljenja. Zbog toga dolazi do toga da su prijetnje postale svakodnevne, bar kad su novinari u pitanju. Zbog tih prijetnji niko više i ne shvata ozbiljno kad se neko na taj način obrati novinarima, što i jeste cilj – da se shvati da je to normalna pojava. Moj stav je uvijek bio da je nedopustivo prijetiti bilo kome i da nadležne institucije moraju da reaguju ko god da je u pitanju - naglašava Stanković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.