PRESS KONFERENCIJA

Vučić objavio sliku ubijenog navijača odsječene glave

Prisluškivan 1.572 puta

Nova.rs

Konferencija za novinare

Foto: TV Pink


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prikazali su noćas na konferenciji za novinare, nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbijednost, fotografiju ubijenog navijača Partizana na kojem se vidi da mu je odsječena glava.

Vučić je prisluškivan 1.572. puta, piše Nova.rs.

Vulin je rekao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova došlo do nespornih dokaza da su Vučić i članovi njegova porodica bili ilegalno prisluškivani 1572 puta.

- Transkripti razgovora su bili skidani na "bijelo" i nošeni pojedinim visokim funkcionerima MUP-a. Na taj način osim što su grubo prekršena ljudska prava predsjednika Vučića, njegovog oca, sina i brata, sistem je grubo i brutalno povrijeđen - rekao je Vulin.

  • Aleksandar Vučić

    Aleksandar Vučić

    Foto: Agencije


Izvjestan broj pripadnika MUP-a stavljen je na poligraf, rekao je Vulin, i svi su pali na najvažnijim pitanjima koja smo im postavljali.

- Na Tužilaštvu za organizovani kriminal je sada da izvrši formulaciju djela, a onda naravno i da se to završi pred odgovarajući pravosudnim organima. Ovo što se desilo predsjedniku i njegovoj porodici više ne smije nikome u Srbiji da se desi, nikada - rekao je Vulin.

NA VRH

Podijeli članak na