PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić o Vulinu: Možda sam planirao da ga smijenim, ali eto sada su mu produžili mandat

Srbijanski list "Danas“ je nedavno objavio saznanje da će Aleksandar Vulin uskoro biti smijenjen sa mjesta direktora BIA

Vučić: Nije razmišljao o Đuriću u BIA-i. Screenshot / Pink TV

E. Ć.

17.9.2023

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras u "Hit tvitu" na TV Pink da je "možda i planirao da smijeni direktora Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina", ali da mu je sada, kako je izjavio, produžen mandat.

- Pa kao što neće biti postavljen, produžili su mu život. Možda sam i planirao da ga smijenim, a sad ne mogu da ga smijenim pošto su to saznali - rekao je Vučić.

Poziv američke ambasade

Upitan o poziciji Marka Đurića u BIA-i, rekao je da o tome nikada nije ni razmišljao.

Vučić je rekao i da se Vulin pojavio na događaju koju organizuje američka ambasada povodom godišnjice Hilijard operacije, zato što je bio pozvan.

- Zvali ga i pojavio se. Ne ide čovjek bez poziva, koga je zvao tamo, nemam pojma niti me interesuje - rekao je Vučić.

Inače, srbijanski list "Danas“ je nedavno objavio saznanje da će Aleksandar Vulin uskoro biti smijenjen sa mjesta direktora BIA.

Raspisivanje izbora 

Tokom gostovanja u "Hit tvitu" na TV Pink, Vučić je rekao da će izaći u susret onima koji su tražili raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja 2023. godine, što bi značilo da će se oni održati 4. marta.

- Evo raspisat ćemo ih do kraja godine, 31. decembra za 4. mart, mislim da je to 60 dana ili ako ne, onda za sedmicu ranije, nije problem - kazao je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.