SMIRITI TENZIJE

Vučić razgovarao s generalnim sekretarom NATO-a zbog situacije na Kosovu

Sedam dana traje potpuna okupacija oklopnim vozilima sjevera Kosova koje sprovodi Priština, rekao je Vučić

Fu. M.

Stoltenberg s Vučićem o Kosovu

Foto: Agencije


Predsjednik Srbije Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom povodom situacije na Kosovu.

Vučić je istakao da Srbija apsolutno ničim, ni jednim jedinim svojim potezom nije prekršila ni Briselski sporazum ni Rezoluciju 1244, niti je na bilo koji način ugrozila očuvanje mira.

- Sedam dana traje potpuna okupacija oklopnim vozilima sjevera Kosova koje sprovodi Priština i svi u međunarodnoj zajednici 'gromoglasno ćute' - rekao je predsjednik Srbije, navodi se u saopštenju iz Predsjedništva ove zemlje.

Vučić je ukazao da su svi "iznenada zabrinuti kada na teritororiji Srbije ugledaju srpske helikoptere i avione jer valjda ne bi trebalo da postoje ili ne bi smjeli da polete" dok im to ne odobri premijer Aljbin Kurti ili neko iz međunarodne zajednice.

Vučić je izrazio zahvalnost generalnom sekretaru NATO Stoltenbergu na korektnom odnosu i želji da sasluša srpsku stranu, i na kraju razgovora pitao koju je to normu i međunarodni propis Srbija prekršila, danas, juče ili bilo kada.

- Srbija poštuje sve međunarodne sporazume koje je potpisala. Srbija će se uvijek ponašati odgovorno i ozbiljno, ali Srbija i dalje pita kad kreće formiranje zajednice srpskih opština i kada će Kurtijeve oklopne jedinice biti povučene sa sjevera Kosova - rekao je Vučić.

NA VRH

Podijeli članak na