NAKON 10 GODINA

Vučić objavio da odlazi s čela SNS-a: Povlačim se

Deset godina sam na čelu stranke i tu ću biti do maja. Mislim da je to dovoljno. U glavi već imam četvero kandidata za nasljednika - rekao je Vučić, a prenosi Blic

D. H.

Aleksandar Vučić

Foto: Arhiv


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se u maju povući s čela Srpske napredne stranke, ujedno i vladajuće stranke u toj zemlji.

- Deset godina sam na čelu stranke i tu ću biti do maja. Mislim da je to dovoljno. U glavi već imam četvero kandidata za nasljednika - rekao je Vučić, a prenosi Blic.

- Vrijeme je za nove ljude, ja sam već 10 godina na njenom čelu. Povlačim se jer ne želim ugroziti bilo što prije toga i pobjedu stranke na izborima - dodao je predsjednik Srbije.

"Ponekad sam i ja ljudsko biće"

- Začudili biste se kada bih rekao da imam i ja nešto topline i emocija, ponekad sam i ja ljudsko biće, kažem sebi ovo mogu, a ovo ne mogu. Nisam ni dan bio na moru, možda sam poželio biti normalan, običan čovjek - rekao je Vučić.

Dodao je da je "možda poželio da ne nosim terete ovog svijeta, pa ni stranački".

- Da kažem posvađajte se, da vas ne moram miriti, da vidim što mi kćer radi, da malog sina odvedem na judo, košarku, veliki me ne zarezuje dva posto -  rekao je.

"Za zemlju ću dati još sebe"

Dodao je da je "dao cijelog sebe".

- Borio sam se za zemlju, za stranku. Za zemlju ću dati još sebe - rekao je Vučić.

Na pitanje bi li se možda vratio na mjesto premijera, Vučić je odgovorio da nije baš siguran u taj scenarij.

NA VRH

Podijeli članak na