LIDER SPP-A

Usame Zukorlić o incidentu: Politike koje su se borile protiv muftije će ostati daleko od te ustanove

Na toj ustanovi postoji amanet rahmetli muftije, a to je statut, koji je lično pisao rahmetli akademik, zato mi kao nasljednici muftijini i kao pripadnici IZ, ćemo se pobrinuti da se čuva taj amanet, napisao je Zukorlić

Usame Zukorlić: Politike koje su se borile protiv muftije će ostati daleko od te ustanove. FACEBOOK

S. S.

11.5.2022

Sin Muamera Zukorlića i lider Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić se oglasio u sinošnjim incidentima u zgradi Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, te se pozvao na poštivanje dokumenata ovog Univerziteta.

- Internacionalni univerzitet je jedan od najvažnijih vakufa rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića. Na njemu je preselio. Samo je jedan amanet rahmetli Muftije na toj ustanovi - Pisani testament STATUT - Poštovanje Statuta univerziteta, dokumenta koji je lično pisao rahmetli akademik. Zato mi, i kao nasljednici Muftijini i kao pripadnici Islamske zajednice, ćemo se pobrinuti da se čuva taj amanet - poručio je Usame Zukorlić te dodao:

- Na toj ustanovi se ni jedna odluka više neće donositi mimo zakona i propisanih pravila, a prsti politika koje su se borile protiv muftije i samog Univerziteta i za koje nam je muftija ostavio jasne amanete će ostati daleko od te ustanove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.