KONGRES PARTIJE

Usame Zukorlić ostaje na čelu SPP-a

Razvijat ćemo dalje stranku, imat ćemo kapitena u svakoj ulici, mjesne odbore, pododbore, povjereništva širom Srbije, poručio je Zukorlić

Zukorlić: Predsjednik SPP-a od smrti muftije Muamera Zukorlića. Arhiv

E. Ć. / Beta

15.7.2022

Usame Zukorlić ostaje na čelu Stranke pravde i pomirenja (SPP), jer je na kongresu te partije izabran za predsjednika, inače funkciju koju obavlja od smrti muftije Muamera Zukorlića.



Historijski rezultat

On je rekao da je iza njih "najteži period u historiji stranke" koju su morali da vode poslije smrti njenog utemeljivača. Ponovio je da su, „kada su se njihovi oponenti ponadali da će pasti“, ostvarili historijski rezultat na parlamentarnim izborima, osvojivši 36.000 glasova, što je, kako je ocijenio, prestravilo i neke iz njihovih redova, prenosi Beta.

- Razvijat ćemo dalje stranku, imat ćemo kapitena u svakoj ulici, mjesne odbore, pododbore, povjereništva širom Srbije. Trebaju nam najbolji stručnjaci, mi tek dolazimo, preuzimat ćemo funkcije, pravit ćemo reforme. Donosimo napredak tamo gdje dođemo, a ukidamo lopovluk, nemoral i nepoštenje - istakao je Zukorlić.

Za zamjenika Zukorlića izabran je Jahja Fehratović, a potpredsjednike stranke Rejhan Kurtović, Zaim Redžepović, Edin Djerlek i Misala Pramenković.

Najkritičniji period

Novi generalni sekretar bit će Edin Numanović, predsjednik izvršnog odbora Ferid Bulić, nadzornog Salahudin Fetić, statutarnog suda Hajrudin Tutić, a političkog vijeća Munib Mujagić.

U predsjedništvo stranke kooptirani su Sead Redžović, Mustafa Fetić, Mersad Curić, Alma Rizvanović, Sajma Sijarić, Naso Planić, Ljutvija Balkan, Enver Medjedović, Remzija Fetahović, Fahrudin Alagić, Adem Salihi, kao i predsjednici četiri partijske organizacije, kada budu izabrani.

- Želim da zahvalim narodnim poslanicima koji su nas do sada predstavljali, onima koji su ostali dosljedni i onima koji su izgubili snagu. U ovoj stranci nikad nije bilo bolje, svi koji nisu radili, izmakli su se, neka se odmore, vratit će se. Svi koji su doprinijeli rezultatu, u najkritičnijem periodu, napredovali su - rekao je Zukorlić.

Dodao je da će, nakon preuzimanja vlasti u Bošnjačkom nacionalnom vijeću i Tutinu, kruna njihove pobjede biti trijumf na lokalnim izborima u Novom Pazaru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.