ISPRIČAO ANEGDOTU

Vučić otkrio kako Dačić priča sa Erdoanom: "Vidiš Redžep, prošli put smo mi stali na branik Evrope..."

U pitanju je šala o Evropi i povjerenju koje je Srbija tokom godina izgubila u Međunarodnu zajednicu, prije svega zbog Kosova

Erdoan i Vučić: Turski predsjednik nedavno boravio u posjeti Beogradu. Agencije

E. Ć.

14.9.2022

Posebna sjednica o Kosovu Skupštine Srbije održana je jučer. Na njoj je prisustvovao i predsjednik te zemlje Aleksandar Vučić, koji je nakon govora Ivice Dačića ispričao anegdotu o razgovoru s turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoanom (Recep Tayyip Erdogan).

Vučić je ispričao kako Dačić razgovara sa Erdoanom, što je izazvalo smijeh u skupštinskoj sali.

– Koliko god se ja trudio da ozbiljno razgovaram, mora neko da postoji koji će atmosferu da napravi drugačijom u pozitivnom smislu riječi. Kaže on Erdoanu: "Vidiš Redžep, prošli put smo mi stali na branik Evrope, a oni nam to nisu vratili nikako. Sljedeći put kad ti riješiš da opet ideš na Evropu samo javi tri dana ranije, da te propustimo jer više nećemo da te zadržavamo na ovom području" - ispričao je Vučić.

U pitanju je šala o Evropi i povjerenju koje je Srbija tokom godina izgubila u Međunarodnu zajednicu, prije svega zbog Kosova.

Predsjednik Srbije je pojasnio da je to ispričao da bi ukazao na "promjenu paradigme u kojoj učestvujemo i zbog onog što se zbiva u Evropi i svijetu".

- Oni koji misle da su na putu da unište Rusiju, čini mi se da to nije moguće i čini mi se da stvari bolje analiziram od njih. To će dovesti do niza sukoba koji će trajati godinama i moramo da se spremimo, i u smislu Kosova zato se mnogima žuri, i u svakom drugom smislu. A to neće biti lak zadatak - rekao je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.