CRNI PANTER

Dok Apatinom šeta opasni predator, građani na oprezu: "Nekako mi djeluje nerealno"

Pojedini su priznali da sada zbog vijesti o panteru ne voze biciklo u "kritičnom području"

Iz JP "Vojvodinašume" objavilo zvanično upozorenje o divljoj mački u Apatinu. Telegraf.rs

E. Ć. / Telegraf.rs

11.11.2022

U Apatinu, gradu u Bačkoj, u Srbiji, se pojavio opasni predator, crni panter, zbog čega je za građane izdato i zvanično upozorenje da budu na oprezu. 

Uprkos i zvaničnim upozorenjima, vijest da je divlja mačka u Apatinu zvuči nerealno, govore i pojedini građani. 

Ne znam, nešto mi to ne djeluje kao stvarno i realno. Malo mi je i smiješno - rekao je jedan od građana Apatina za Telegraf.rs. No, ima i onih koji se plaše. Pojedini su priznali da sada zbog vijesti o panteru ne voze biciklo u "kritičnom području".

- Imam prijatelja koji se bavi lovom, rekli su mi da je viđen, a čuo sam i od drugih lovaca da je kod Sombora. Budući koliko se on brzo kreće, može lako doći do Apatina - rekao je jedan od građana.

Javno preduzeće "Vojvodinašume" objavilo je upozorenje o pojavi crnog pantera na teritoriji općine Apatin. Ogranak Šumsko gazdinstvo "Sombor" saopćilo je da je uočen crni panter (leopard) u atarima općine Apatin. Pošto je predator izrazito opasan, "Vojvodinašume" pozivaju građane da vode računa o sebi i svojim bližnjim.


Iako se pojavila sumnja da vijest o crnom panteru u Apatinu nije tačna, lokalni lovac i poljopvriednik Petar Sladić je rekao da je vidio predatora.

- Išao sam u nedjelju na njivu sa još jednim čovjekom da sijemo ječam. Bilo je oko 13 sati kada se na 400, 500 metara od nas pojavila ogromna crna mačka. Lovac sam duže od 30 godina i odmah sam prepoznao da je to panter. Prvo nisam vjerovao sebi, pa sam pitao prijatelja u šta mi to gledamo i on je rekao "Ju ovo je leopard! - ispričao je Petar Sladić za Telegraf.rs.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.