SRBIJA

Osvanula Facebook grupa "Zaštitimo pantera", no brzo se prešlo na zbijanje šala

Općina Apatin prethodno je upozorila građane da je panter viđen u neposrednoj blizini Banje Junaković i apelovala na građane da se ne približavaju tom kraju

S. S. / Nova.rs

14.11.2022

Objava na Facebooku. Nova.rs

Crni panter za kojeg se tvrdi da već nekoliko dana slobodno šeta okolinom Apatina, napravio je pravu pometnju među građanima. Dok jedni žive u strahu od njega i nadaju se da će biti pronađen i uspavan kako bi, kao što su istakli nadležni, bio imobilizovan u Zoološki vrt na Paliću, drugi se, ipak, mole za njegov život, piše Nova.rs.

Naime, u subotu je kao bomba odjeknula vijest da je crni panter ulovljen u jednoj šumi kod Apatina, a u prilog tome pojavila se i fotografija na kojoj se vidi nepomična zver pored koje poziraju dva lovca. Kasnije je utvrđeno da je riječ o fotomontaži.

Objava na društvenim mrežama. Nova.rs

Iz straha za život ove zvijeri koju danima traže sve nadležne službe, uključujući i stručna služba iz ZOO Palića, na Facebook se pojavila grupa „Sačuvajmo pantera!“ koja trenutno broji 161 člana, a koja ima za cilj da okupi što veći broj istomišljenika koji bi svojim apelom pomogli da se zvijer ne usmrti nego da se pronađe humano rješenje.

Objava na društvenim mrežama. Nova.rs

- Apelujemo na nadležne državne institucije, Lovački savez, Ministarstva i lokalne samouprave kao i svu ostalu, stručnu javnost da se crni panter ne usmrti već da se nađe riješenje za njegovo humano hvatanje i smještanje u okruženje koje takva predivna životinja zaslužuje - piše u objavi ove grupe.

Podsjetimo, općina Apatin prethodno je upozorila građane da je panter viđen u neposrednoj blizini Banje Junaković i apelovala na građane da se ne približavaju tom kraju!

Objava na društvenim mrežama. Nova.rs

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.