DIVLJA MAČKA

Suspendovana potraga za crnim panterom u Apatinu: Suviše "klimavi" dokazi da je stvarno bio tu

Ivanović je dodao da nakon detaljnog pregleda terena koji je trajao danima nije pronađen ni jedan nedvosmislen dokaz o postojanju crnog pantera u šumama i na poljima oko Apatina

Ima li divlje mačke u Apatinu. Ilustracija

E. Ć. / Dnevnik.rs

17.11.2022

Potraga za crnim panterom, leopardom koji je viđen u okolini Apatina, je do daljnjeg suspendovana. Nekoliko dana se pretraživala Prigrevačka šuma u okolini Apatina prilikom koje su bili korišteni dronovi i termalne kamere, javlja Dnevnik.rs.

Kako je rekao Nemanja Ivanović, pomoćnik pokrajinskog sekretara poljoprivrede za sektor lovstva, potraga koju je on koordinisao je trenutno suspendovana, iako susvi učesnici spremni da je nastave ukoliko se pojave novi dokazi o tome da se u okolini nalazi egzotična velika divlja mačka.

Ivanović je dodao da nakon detaljnog pregleda terena koji je trajao danima nije pronađen ni jedan nedvosmislen dokaz o postojanju crnog pantera u šumama i na poljima oko Apatina.

- Nisu pronađeni relevatni tragovi na tlu, boravka i ishrane same zvijeri niti su prijavljena nova viđenja ovakve životinje, pa je osnovan zaključak da su pojedina svjedočenja i nedovoljno jasan video snimak isuviše "klimavi" dokazi koji bi opravdali dalje angažovanje brojnog ljudstva, stručnjaka i opreme u potrazi za najvjerovatnije nepostojećom zvijeri.

Ili je zvijer uznemirena potragom vrlo brzo otišla sa ovog terena, ili zapravo nije ni postojala, već se radi o uobrazilji očevidaca izazvanoj nedovoljnim poznavanjem ovakve životinjske vrste, smatraju stručnjaci palićkog Zoološkog vrta, koji će preventivno, baš kao i lovočuvari Javnog preduzeća „Vojvodina šume“ i pripadnici MUP Srbije, ostati u pripravnosti ukoliko bude potrebno da se potraga za crnim panterom nastavi - piše Dnevnik.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.