BEOGRAD

Splav Freestayler pun vode, i dalje tone: Mostić pukao, nemoguće mu je prići

Na mjestu potonuća stiglo je nekoliko vatrogasaca koji su nakon uvida u situaciju otišli

Mjesto potonuća. Telegraf.rs

S. S. / Telegraf.rs

4.1.2023

Beogradski splav "Freestayler" počeo je sve više da tone u Savu, a razlog je pucanje pješačkog mostića.

Ekipa "Telegraf.rs" jutros je bila na šetalištu i primjetila da zadnji dio splava totalno pod vodom, a da je ona prodrla i u prednji dio. Njemu nije moguće prići.

"Neće se odvojiti jer ga drže sajle"

Na mjestu potonuća stiglo je nekoliko vatrogasaca koji su nakon uvida u situaciju otišli.

I danas se ispred objekta nalaze mnogi sugrađani, među kojima ima i vlasnika drugih splavova koji su za Telegraf.rs istakli da lokal ne može u potpunosti da se otkači.

- Rečeno je da ne može 15 dana da se dira, u suprotnom bi mogao da bude izvučen za nekoliko minuta. Neće se odvojiti jer ga drže sajle, a i voda je tu plitka. Već je potonuo koliko može - rekli su za Telegraf.rs.

U trenutku kada je ekipa Telegrafa bila u blizini "Freestaylera" u Trećem osnovom javnom tužilaštvu njegov vlasnik je iznosio odbranu. On je negirao krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

Kazna od jedne do osam godina zatvora

Svoju odbranu iznosili su i direktor i menadžer objekta.

Podsjećanja radi, splav "Freestayler" počeo je da tone svega nekoliko minuta nakon ponoći. Prvi rezultati istrage govore da je u novogodišnjoj noći bilo oko 700 ljudii. Inače, splav ima dozvolu za 220 ljudi.

Pripadnici Petog odjeljenja UKP MUP-a Srbije u saradnji sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu u ponedjeljak je odredila policijsko zadržavanje menadžeru Draganu V.(46), direktoru Marko R. (51) i vlasniku grčkom državljanin Markosu L .(51).

Njima je zaprijećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.