UNAPREĐENJE

PlayStation 5 postaje tiši i pristupačniji: Evo šta donosi novo ažuriranje

Nudi mogućnost reagovanja na tekstualne poruke s emotikonima

Dodata i podrška za Dolby Atmos zvuk. PlayStation

E. Ag.

16.9.2023

Sony je objavio novo ažuriranje softvera za svoju PlayStation 5 konzolu, koje donosi niz ključnih poboljšanja i novih funkcija. Najprimjetnija promjena je mogućnost da se ukloni ili utiša zvuk pri pokretanju konzole, što je naročito prijatno za korisnike koji se nerviraju zbog tradicionalnog "beep" zvuka.

Skladištenje više sadržaja

Jedna od najiščekivanijih funkcija je proširena podrška za M.2 diskove, sada s maksimalnim kapacitetom od osam terabajta. Ovo je dvostruko više od prethodnog limita, omogućavajući igračima da skladište mnogo više sadržaja. Također je dodata podrška za Dolby Atmos zvuk. Ako vaš televizor ili soundbar podržavaju Dolby Atmos, sada možete u potpunosti iskoristiti 3D zvuk.

Novo ažuriranje donosi pomoćni kontroler kao funkciju na nivou sistema, omogućavajući dva igrača da zajedno učestvuju u istoj singlplejer igri. Osim toga, ažuriranje donosi i pretragu unutar Game Libraryja, kao i mogućnost reagovanja na tekstualne poruke s emotikonima.

Utrka s konkurencijom

Dodatne, sitne promjene uključuju vibracije u menijima i naprednije opcije za pozivnice u grupama. Konzola sada podržava više uređaja za Remote Play, uključujući televizore sa Androidom 12 i Chromecast 4K modele, prenosi Telegraf.rs.

Ovo ažuriranje stiže u trenutku kada tržište konzola doživljava znatnu konkurenciju, ne samo od Microsoftovog Xboxa, već i rastućeg tržišta cloud gaminga i PC igara. S obzirom na ovakvo stanje na tržištu, novo ažuriranje za PlayStation 5 može se smatrati Sonyjevim strateškim potezom da održi svoju poziciju i poveća zadovoljstvo korisnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.