VAŽE OD 6. SEPTEMBRA

Sony podigao cijene pretplate za PlayStation, fanovi negoduju: "Oni su sišli s uma"

Ako kupujete godišnju pretplatu za osnovni Essential paket, ona će vas koštati 13 eura više

Sonyjeva odluka je razbjesnila fanove na društvenim mrežama. Facebook

E. Ag.

3.9.2023

Sony je objavio nove cijene pretplate za PlayStation Plus. Ako kupujete godišnju pretplatu za osnovni Essential paket, ona će vas koštati 13 eura više, što znači da ćete ukupno plaćati 72 eura godišnje. Za Extra paket ćete platiti 29 eura više, odnosno 126 eura godišnje, dok ćete za Premium paket morati da izdvojite dodatnih 36 eura, odnosno 152 eura godišnje.

Osnovni paket nudi pristup online igrama, odabrani mjesečni asortiman besplatnih PS4 i PS5 igrica, čuvanje progresa na claudu, kao i popuste na kupovine u Sonyjevom storeu za igrice. Extra paket, uz sve ovo, nudi pristup čitavom Sonyjevom katalogu igara koji je sastavljen od stotina besplatnih PS4 i PS5 igara.

Premium nudi još više, uključujući Sonyjev katalog klasika i starih igara, pristup beta-verzijama neobjavljenih igara i striming igara sa clauda, prenosi Nova.rs.

Sonyjeva odluka je razbjesnila fanove na društvenim mrežama, a mnogi su i objavljivali skrinšotove gdje se vidi kako otkazuju pretplatu.

- Upravo sam otkazao PS Plus pretplatu i bit će tako sve dok ne vrate stare cijene. Niko neće da plaća 80 dolara godišnje samo da bi mogao da igra online igrice. Oni su sišli s uma - napisao je jedan fan na X-u.

Nove cijene pretplate počet će važiti od 6. septembra, naveo je Sony u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.