USKORO NA TRŽIŠTU

Pametni zvučnici koji smanjuju emisiju ugljendioksida

Označavaju novo doba prostornog zvuka za brojne fanove

Kompanija Sonos najavljuje uzbudljive nove proizvode. Instagram

Z. K.

20.3.2023

Kalifornijska kompanija za strimovanje muzike, Sonos, najavljuje uzbudljive nove proizvode - pametne zvučnike Era 100 i Era 300, koji će proširiti porodicu vrhunskih uređaja za striming.

Ovi zvučnici označavaju novo doba prostornog zvuka za brojne fanove kompanije, a ujedno uvode Dolby Atmos tehnologiju u igru i smanjuju emisiju ugljendioksida.

Prenosivi sistem

Sonos, osnovan 2002. godine, postao je sinonim za kvalitetne višesobne audio sisteme. Međutim, tokom godina, razvili su i kompaktne, prenosive sisteme koji rade u stereo parovima ili kao samostalni uređaji. Era 100 i Era 300 prate ovaj trend.

Era 100 predstavlja ažuriranje klasičnog Sonos One, najprodavanijeg uređaja ove kompanije. S druge strane, Era 300 dolazi s Dolby Atmos tehnologijom, koja će se savršeno uklopiti uz soundbar u kućnom kinu, a također će vam omogućiti da uživate u odličnom zvuku dok se krećete iz sobe u sobu. Ugrađeni mikrofoni će prilagoditi izlaz zvuka u skladu sa okolinom, a tehnologija “Trueplay” će biti dostupna putem prateće aplikacije.

Šest drajvera

Era 300 posjeduje nevjerovatnih šest drajvera u svojoj jedinstvenoj geometrijskoj formi nalik pješčanom satu, s centralnom sekcijom koja je dizajnirana da poboljša širenje zvuka u vašoj sobi. Sonos je također poboljšao svoje ciljeve održivosti, minimizirajući ambalažu koja je reciklirana, ali i osiguravajući da su modeli Era napravljeni od maksimalne količine reciklirane plastike, kako bi bili dostupni i upotrebljivi u najvećoj mogućoj mjeri.

Oba ova zvučnika bit će dostupna na tržištu od kraja marta 2023. godine, a mi jedva čekamo da ih isprobamo i čujemo kako zvuče u praksi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.