NOVINE

Meta sada omogućava da tokom videopoziva koristite animirane avatare

Treća opcija koja se nalazi između audiopoziva i klasičnog videopoziva

Meta stalno radi na unapređenju sistema za kreiranje avatara. Meta

E. Ag.

13.7.2023

Kompanija Meta uvodi novu opciju koja omogućava korisnicima da tokom videopoziva koriste animirane avatare.

Meta ovu inovaciju predstavlja kao "treću opciju" koja se nalazi između audiopoziva i klasičnog videopoziva. Sada možete učestvovati u videorazgovorima, ali će drugi učesnici vidjeti vaš avatar, što znači da nećete morati da brinete o tome kako izgledate. Ova funkcija je sada dostupna za korisnike Messengera i Instagrama, saopćila je kompanija Meta.

Fokus kompanije Meta se sve više usmjerava na ovaj sistem za kreiranje avatara, a nedavno su objavili da su korisnici napravili više od milijardu malih animiranih likova. Kreator avatara omogućava skoro savršenu digitalnu simulaciju vašeg stvarnog lica i tijela. Sistem je prvobitno kreiran za upotrebu u VR aplikacijama, ali je od tada prešao na pametne telefone.

Kreator avatara omogućava skoro savršenu digitalnu simulaciju vašeg stvarnog lica i tijela. Meta

Vrijedno je napomenuti da, iako kreator avatara omogućava dodavanje nogu vašem digitalnom liku, one se neće prikazati tokom videopoziva. Meta stalno radi na unapređenju sistema za kreiranje avatara, s realističnijim i teksturiranim animacijama koje će se pojaviti u budućnosti. Također, ne postoji pravilo koje kaže da vaš digitalni avatar mora da liči na vas, tako da možete da budete i lama koja priča.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.