"TECHNO MECHANICUS"

Mask ima još jedno tajno dijete s Grajms: I ovome su dali bizarno ime

Korisnici društvenih mreža pohrlili su na X (donedavno poznat kao Twitter) kako bi komentirali ime trećeg djeteta bivšeg para

Grajms i Ilon Mask. AP

H. J. I.

10.9.2023

Nova biografija o Ilonu Masku (Elon Musk) u kojoj autor Valter Isakson (Walter Isaacson) tvrdi da milijarder ima treće, tajno dijete s bivšom partnericom Grajms (Grimes) izlazi sutra.

Biografija naziva Ilon Mask djelo je poznatog autora koji je inače napisao i biografiju o Stivu Džobsu (Steve Jobs), a u novoj knjizi koju je recenzirao New York Times otkriveno je ime tajnog djeteta milijardera i pjevačice.

X Æ A-12 i "Y"

Podsjetimo, Mask i Grajms otkrili su svoju vezu u maju 2018. Njihov prvi sin X Æ A-12 rođen je u maju 2020., a drugo dijete, kćerka Exa Dark Sideræl Musk ili "Y" stigla je u decembru 2021. Par se u međuvremenu razveo, ali ispostavilo se da imaju treće dijete, čije je postojanje do sada bilo tajna, a sada je potvrđeno u biografiji.

Techno Mechanicus

Treće dijete Maska i Grajms navodno se zove Techno Mechanicus ili, skraćeno, Tau.

U osvrtu na biografiju, spisateljica New York Timesa Dženifer Salaj (Jennifer Szalai) kaže: 

- Muzičarka Grajms, majka traje Maskove djece (postojanje trećeg, Techno Mechanicusa, nadimka Tau, dosad je držano u tajnosti), njegov "demonski" bijes opisuje kao mentalni sklop koji "uzrokuje mnogo haosa." Ona također insistira da mu to omogućuje da obavi posao.

Reakcije na ime

Korisnici društvenih mreža pohrlili su na X (donedavno poznat kao Twitter) kako bi komentirali ime trećeg djeteta bivšeg para.

"Neću lagati, Techno Mechanicus je ludo ime", napisao je neko, a drugi komentirao: "Imaju apostrof u svom imenu i ne mogu koristiti pola web stranica. Ovoj jadnoj djeci neće biti lako".

"Bojim se da ćemo mu morati dozvoliti da pravi još djece. Ova imena su super", dodao je treći. 

"Jadno dijete...", "Hej, niko ne sluša tehno", piše četvrti, a peti se našalio: "Barem se može izgovoriti".  

Inače, Mask ima ukupno desetoro djece s tri različite žene. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.