NOVITETI

StandBy mod je jedna od najboljih opcija iOS-a 17: Evo u šta sve pretvara vaš iPhone

To su alati koji, kada je mod aktiviran, pretvaraju zaključani zaslon uređaja u panel na kojem se nalaze korisni widgeti

Može biti vrlo korisno kad trebamo nešto pogledati nabrzinu, a da ne moramo otključati iPhone. Apple

E. Ag.

11.10.2023

Korisnici Apple uređaja, oni koji ga mogu koristiti, već nekoliko sedmica imaju priliku upoznati se s operativnim sistemom iOS 17 i svim njegovim novitetima. A jedan od upečatljivih noviteta je StandBy mod.

To su alati koji, kada je mod aktiviran, pretvaraju zaključani zaslon uređaja u panel na kojem se nalaze korisni widgeti. Može biti vrlo korisno kad trebamo nešto pogledati nabrzinu, a da ne moramo otključati iPhone.

Nakon aktivacije povlačenjem zaslona ulijevo ili udesno možete birati između različitih widgeta, fotografija i drugih opcija za prikaz na zaslonu. Kada odaberete željenu aplikaciju, pomaknite se prema gore ili kako biste je prilagodili, piše Smartlife.rs.

Naprimjer, povlačenjem gore ili dolje na widgetu sata promijenit će se njegov izgled. Noviji iPhone uređaji, koji imaju opciju uvijek uključenog prikaza na ekranu, mogu nesmetano raditi u StandBy modu dok će stariji modeli od korisnika tražiti da dodirne ekran za aktivaciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.