NOVA OPCIJA

Aktivirajte novu WhatsApp opciju i vaša poruka će se poslije slanja sama obrisati

View once će posebno obradovati one koji vole da koriste glasovne poruke i žele da one ne dospiju do bilo koga drugog osim onoga kome su poslane

Viši stepen zaštite privatnosti. Facebook

E. Ag.

20.10.2023

Ne prođe mnogo vremena, a da se WhatsApp ne oglasi sa nekom novom opcijom ili funkcijom. Nedavno je popularna čet aplikacija dodala mogućnost postavljanja šifre za zaključavanje četova, a sada nam predstavlja još neka unapređenja.

Ovo najnovije najviše će obradovati one koji vole da koriste glasovne poruke.

View once 

Korisnici sada svoje snimljene poruke mogu da šalju uz aktiviranje opcije View once (pogledaj jednom), koja im donosi veći stepen zaštite privatnosti.

Nova View once ikonica pojavljuje se u čet baru WhatsAppa kada korisnik hoće da snimi glasovnu poruku, a pritisak prstom na nju aktivira istoimenu funkciju, piše Smartlife.

Kada je audioporuka snimljena i poslana uz pomoć View once moda, ni pošiljalac, ni primalac neće moći ponovo da je preslušavaju nakon što je poslana, odnosno primljena i preslušana, piše WABetainfo.

To znači da primalac poruku neće moći da sačuva na svom telefonu, niti da je eksportuje ili forvarduje.

Posljednja verzija

Iz kompanije Meta, u čijem je WhatsApp vlasništvu, poručuju da time sami korisnici dobivaju veću kontrolu nad privatnošću svojih poruka, pošto poslana poruka (koja može da sadrži i neke osjetljive privatne informacije) ne može da stigne do neželjenih primalaca.

View once opcija je trenutno dostupna beta-testerima i moguće ju je dobiti instaliranjem posljednje beta-verzije WhatsApp aplikacija za Android i iOS.

Dobra vest je da će vrlo brzo View once postepeno početi da stiže i u "obične" aplikacije i da postaje dostupan sve većem broju korisnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.