BEZ EKRANA

Počela prodaja futurističkog uređaja: Ideja je da zamijeni telefone

Umjesto ekrana, Ai Pin koristi inovativnu "laser ink" tehnologiju koja projicira informacije direktno na vaš dlan

Humane Ai Pin. YouTube

E. Ag.

13.11.2023

Humane Ai Pin, najnoviji proizvod kompanije „Humane“, koju vode bivši zaposleni „Applea“ Imran Čaudri i Betani Bonđorno, napokon je predstavljen javnosti u četvrtak. Ovaj uređaj bez ekrana, predstavljen kao alternativa pametnim telefonima, već privlači pažnju svojim jedinstvenim pristupom i naprednim funkcijama.

Iako je još rano za zaključke o tome da li će Ai Pin postati revolucionaran kao iPhone, njegove impresivne sposobnosti čine ga zanimljivim kandidatom za budućnost komunikacije.

Ove 4 futurističke funkcije koje izdvajaju ovaj uređaj:

Projekcija na dlan

Umjesto ekrana, Ai Pin koristi inovativnu "laser ink" tehnologiju koja projicira informacije direktno na vaš dlan. Ovaj pristup omogućava korisnicima da ostanu povezani s okolinom, umjesto da neprestano gledaju u ekran. Interakcija s uređajem se vrši gestovima, poput spajanja palca i kažiprsta, čime se, naprimjer, pauzira ili reproducira muzika, piše Telegraf.rs.

Glasovne komande

Ključna karakteristika ovog uređaja je upotreba glasovnih komandi, zahvaljujući ugradnji OpenAI modela. Ovaj pristup omogućava pretraživanje i upravljanje zadacima putem glasa, što uključuje i funkcije kao što su pretraga rezervacionih kodova u inboksu ili diktiranje poruka kontaktima. Funkcija "Catch Me Up" analizira vaš inboks kako bi izdvojila važne informacije, kao što su detalji o dogovorenim planovima.

Nutricionističke informacije i prijevod u realnom vremenu

Funkcija koja je posebno istaknuta u promotivnom videu je sposobnost Ai Pina da koristi računarski vid za pružanje informacija o nutritivnim vrijednostima hrane, kao i mogućnost realnog vremena prijevoda jezika. Ove funkcije nude korisnicima nove načine za interakciju sa svijetom oko sebe, pružajući korisne informacije u svakodnevnom životu.

Privatnost

Ai Pin posebnu pažnju posvećuje privatnosti i diskreciji. Za razliku od drugih glasovnih asistenata, Ai Pin ne zahtijeva aktivacijsku riječ i aktivira se samo ručnim pokretanjem. "Trust Light" se pali kada je uređaj u upotrebi, naglašavajući posvećenost zaštiti privatnosti korisnika. "Personic speaker" stvara "mjehur zvuka" kako bi razgovori ostali privatni.

Humane Ai Pin i dodatna oprema počinju od cijene od 699 dolara, uz mjesečni plan od 24 dolara za mobilnu mrežu preko T-Mobilea. Naručivanje Ai Pina počinje 16. novembra, a isporuke se očekuju početkom 2024. godine. Sa ovim naprednim funkcijama i inovativnim pristupom, Ai Pin ima potencijal da značajno promijeni način na koji koristimo tehnologiju u svakodnevnom životu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.