OBRATILA SE ILONU MASKU

"Playboyeva" manekenka želi biti prva osoba kojoj će u mozak biti ugrađen čip

Za Kajlu Kajden iz Las Vegasa kontroverzni zahvati nisu nimalo strani

Instagram

E. Ag.

22.12.2023

"Playboyeva" manekenka Kajla Kajden (Kayli Kayden) moli Ilona Maska (Elon Musk) da bude prva osoba u čiji će mozak biti ugrađen moždani čip. Time bi postala hibridni čovjek. Iza svega toga krije se želja za smanjenjem mogućnosti dobivanja degenerativnih bolesti poput Alzheimera, piše "Smartlife".

Učinci starenja

Ova manekenka je 35-godišnja zvijezda OnlyFansa te se dobrovoljno prijavila. Za Kajlu kontroverzni zahvati nisu strani - već je dospjela na naslovnice jer se podvrgla 24-satnom "trenutnom zahvatu dojke" s injekcijama slane vode.

Sada se usmjerava na tehnologiju, upoređujući Maskov pionirski proizvod s "ugradnjom botoksa za mozak". Milijarder Ilom Mask je pokrenuo startup Neuralink 2016. godine i nada se da će koristiti mikročipove za povezivanje ljudskih mozgova s računarima.

Kajla Kajden. Instagram

- Ljudi koriste botoks za svoje lice, a ovo bi bilo isto da nije za mozak - rekla je Kajla Kajden za NudePR.com. Kajla, koja ima 417.000 pratilaca na Instagramu, dodala je kako se nakon ugradnje čipa ne bi morala brinuti o učincima starenja na mozak, a kao hibridnom čovjeku mogućnosti su beskrajne.

Pripremila novac

Smatra i da bi se mogla popeti na Mont Everest čak i kad bude imala 90 godina.

- Mislim da, ako će me to učiniti pametnijom, želim to učiniti. Želim biti dio stroja.

Manekenka također vjeruje da bi čip izliječio njeno oštećenje vida jer ima jako loš vid te naočale i kontaktne leće koristi još od malih nogu.

Kajla je pripremila novac za postupak i tvrdi da se prijavila kao pokusni kunić u istraživanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.